Sex i huvudet - liksom det mesta

Jag har nog alltid spontant alltid tagit förgivet att om något känns i kroppen så kommer det rimligen också ungefär därifrån. Nu framstår jag kanske som sällsynt korkad, men jag gömmer mig bakom att jag nog egentligen inte funderat så värst mycket på det. Jo nog har jag väl förstått att just det där som gör oss kåta nog i det mesta kommer från idéer, det är lite för uppenbart för att missa. Däremot har jag varit blind för i vilken utsträckning huvudet styr och att det blir fysiskt skönare för att du är kåt eller tilltalas. På senare tid har jag börjat inse att nästan all fysisk känsla börjar i huvudet. Tittar jag tillbaka på min barndom så älskade jag till exempel grön marsipan långt innan jag smakat på den. Insikten vad det sexuella gäller kom när jag fick ett mycket basalt tips av en ytligt bekant kvinna för något år sedan. Något som för mig (kanske inte fungerar för alla) ömsom har varit ordentligt värdefullt. Det har varit behjälpligt i de stunder då jag det sex jag har börjar bli näst intill outhärdligt fysiskt skönt, men då jag samtidigt inte riktigt vill att det ska fortsätta att vara det. Då jag hellre föredrog att det var sådär lagom skönt, så att man kunde få hålla på ett tag. Hennes råd var riktigt enkelt, om det är din partner som gör dig kåt, titta bort från henne en stund, är det bara en del på hennes kropp, så fokusera inte så mycket på den. Om det håller i sig så rör bara vid henne mekaniskt, men tänk inte så mycket. Primitivt som fan men ofta riktigt verkningsfyllt och något som utan att det riktigt är avsikten visar att även den mest påtagligt fysiskt sköna känsla på ett eller annat sätt ändå verkar börja inne i skallen. Det avslöjar också bakvägen att det nog i slutänden också faktiskt är jag som avgör om min sexupplevelse är en bra sådan. Odlar jag tanken att jag av outgrundliga skäl bara sympatikopulerar med en meningslös nolla som inte förmår att göra det skönt för mig, så blir det nog faktiskt rätt jävla miserabelt (ungefär som i förra inlägget).

 

Även om insikten av hur långt det sträcker sig fortfarande kan få mig att häpna så ska jag väl egentligen inte bli speciellt överraskad över att det fungerar såhär. Det har ju som jag sagt sedan en tid varit rätt påtagligt att sex är betydligt mer psykologiskt än fysiskt. Åtminstone att själva idén om att vilja ha sex vida överträffar (den eventuella) driften. Det heter ju ibland att vi män skulle ha lite högre sexdrift än kvinnor och vem vet. Det är dock lite lättare att titta på det ofrånkomligen uppenbara, att vi män sedan barns ben uppfostras till att bejaka, längta efter och eftersträva sex. Vi tittar på en miljon bilder specialgjorda för oss som alla skriker ut att det är OK att bli kåt av det ena det andra och självfallet också det tredje. Mamma där borta i hörnet säger givetvis blankt nej, eftersom hon tycker att bilderna förmedlar ett dåligt budskap, men så tycker hon även om den musik du lyssnar på och de kläder du vill ha, så därför lyssnar givetvis ingen på henne. De som spelar roll för dig som pojke och ung man har dock såväl levererat produkten som sträckt fram näven och givit sitt helhjärtade godkännande!

 

Men hur är det då, sitter verkligen allt sex i skallen för alla, är det kanske individuellt? Eller finns det som nyss antytts mycket av en köns- och möjligen också en åldersdiskrepans?

 

Jag skrev ett inlägg för några månader sedan som likt övriga postningar från perioden nu är borttaget, så därför lägger jag upp det igen i den situation att någon enstaka människa med tid över skulle få för sig att vilja ögna igenom stycket i referenssyfte. Det hela handlade i alla fall om skillnaden i hur kvinnor och män överlag vill motta oralsex, allt då utifrån några tänkvärda men provocerande uttalanden i ett uppträdande från Nour El Refai. Tesen var sammanfattat den att; män i gemen vill titta på den som suger och hålla ögonkontakt, medan snittkvinnan sannolikt vill luta sig tillbaka och blunda. Så olika det kunde bli med andra ord.

 

Nu generaliserar jag och det är klart att inget givetvis är skrivet i sten och det förefaller inte heller helt oväntat också så - enligt vad jag själv upplevt - att kvinnor som liknar män i intressen och prioriteringar - framförallt yngre kvinnor - verkar vara tydligt mer sannolika att ibland bryta en aning mot denna regel. På ett likande sätt kan det med stor sannolikhet också förhålla sig för män som har en livsstil som upplevs som mer ”kvinnlig” (fast nu gissar jag bara vilt och av detta har jag inte just sett något). Men, men - trots att en del avvikelser givetvis existerar så är dessa i mitt tycke ännu bara att se som just undantag som bekräftar regeln. Könsuppdelningen på området är - trots att vi ser något som kan vara början på ett paradigmskifte i och med den unga generationen kvinnor - överlag MYCKET tydlig. Den ena gruppen vill se och tända på vad som i bästa fall är sin realiserade fantasi och upplevelse, den andra vill mest bara ha det skönt och få njuta. Antingen är det en otrolig skillnad, eller så är skillnaden strukturellt betydligt mindre än vad det verkar och består möjligen bara i att den sexfantasi som alltid har sålts in hos kvinnor inte handlat om att gnugga klitoris i ansiktet på söta unga pojkar utan om att bli omhändertagen, flyta bort, se flummiga färger och ha det skönt.

 

Män säger nu också generellt att de är ute efter att ha det skönt (mest kanske när de tycker att det är jobbigt att behöva lära sig att inte spruta ovilliga i fittan iofs) och menar det nog säkert också i NÅGON utsträckning. Men det är sällan grunderna för varför vi som män (i rätt generell bemärkelse då) har sex menar jag. Jag har till exempel vid ytterst få tillfällen hört om någon man som skulle stå över ett erbjudande om att få kuken sugen för att kvinnan skulle vara mindre duktig på aktiviteten (något som om vi ska vara ärliga ändå är ganska vanligt). Byter du roller mellan mannen och kvinnan så är det däremot extremt vanligt förekommande. Tror man inte att det kommer att vara skönt att få fittan slickad (eller vad det nu kan vara för aktivitet som bjuds) så står man i allmänhet glatt över. Eller möjligen så uppoffrar man sig för att någons spröda ego ska slippa att få en törn, men man går knappast runt och aktivt hoppas på realiserandet av något som INTE är speciellt skönt. Är något inte direkt behagligt så är det alltsomoftast inte så speciellt intressant (om det inte är penetration då, men det anstränger man sig ju lite extra för att klara av bara så att sexet ska vara på riktigt och räknas). Nu är ju många kvinnor sällsynt övertygade om att de är fantastiska kuksugargudinnor för att männen runt dem alltid bedyrat hur skönt det är. Oavsett vad man tycker om det så finns det faktiskt inte så mycket annat att de skulle kunna säga som skulle kunna skapa förståelse för önskemålet. Eftersom det till sin konstruktion är hyfsat väsensskilt från sådant hon tycker sig kunna relatera till. Jag vet personligen inte hur många gånger kvinnor försökt att göra det skönt för mig och jag kan inte se många fall där det skulle ha varit möjligt (eller ens intressant) att komma dragande med den förbryllande sanningen; att jag faktiskt inte är sådär värst intresserad av att det ska vara skönt (visst det ÄR en bonus), men däremot av att få göra lite schyssta prylar som tilltalar mig på idéplanet och som jag sedan kanske till och med kan titta tillbaka på. I oralsexexemplet framstår jag som betydligt mer mänsklig och sympatisk om jag bara likt henne visar mig vara på jakt efter något behagligt och låter henne leva i tron att hennes uppdrag är att leverera det till mig, jämfört med om jag får för mig att man ska vara ärlig till varje pris och säger att; ”du suger inte sådär jättebra, men jag uppskattar ändå visuellt och på idéplanet bilden av dig med min kuk i munnen”.

 

Som alla vet finns det sedan en lång tid historiskt inpräntat i oss att se sex som något smutsigt och i en optimal värld näst intill oönskat. Det är samtidigt något som kan tvättas hjälpligt rent och bli lite småfint om det görs till något annat än den simpla smuts vi normalt läser in i det. Det KAN presenteras som ett BEHOV och då blir det plötsligt åtminstone sådär hyfsat OK. Gammalt tillbaka kunde det paketeras som ett uttryck för kärlek och det kanske fungerade då. Det gör det nog inte riktigt längre dock, nu när gud i allmänhet inte finns med i bilden och då man börjar skrapa på det tunna lagret av magi så håller inte kärlek riktigt som något argument. Mest eftersom det mest på sin höjd är en ursäkt och absolut inte någon förklaring. Den där jobbiga frågan om varför i hela friden du VILL göra det där fula och precis VAD det är i den svettiga aktiviteten som lockar, ja den ligger fortfarande ganska obesvarad. Som ovan förklarat så tilltalar ju idén om driften en hel del då den bygger in något av en naturnödvändighet i det hela. Dessutom har den ju också den attraktiva bieffekten att den kan ge oss rätten att få känna oss lite som djur. Det är jävligt porrigt för många att få göra det och det går dessutom nästan att tro på. För lite djur är vi nog trots allt rent objektivt och vem vet, just MINA drifter kanske till och med är lite mer otyglade än snitt och jag kanske på det hela är en aning vildare, kåtare och allmänt djurigare än er andra? Den eventuella smutsigheten som ändå kan finnas i djur är inte mänsklig dekadens utan något naturnära. Vad som däremot klockrent kan göra även det allra sunkigaste och mest fristående samlag - och dessutom själva sexet som fenomen - oerhört mycket mer OK är däremot om det i sin grundstruktur kan omvandlas om till något annat än det vi har synen att det idag är. Om det kan tas ur den smutsiga manskultur som allmänt tillåts definiera sex (vilket är dess egen förbannelse). Man kan göra om det till något som känns godkäntstämplat genom att vara dess absoluta motsats, det vill säga något som tar avstamp i kvinnokulturen. Varför skulle det inte kunna vara som en spa-upplevelse, lite skön massage eller kanske som att tillbakalutat lyssna på klassisk musik med slutna ögon. Mindre smutsigt än så blir det liksom inte. Titta på kvinnlig onani till exempel, varför är det så mycket finare än manlig? Det handlar ju knappast om att kvinnor skulle ha någon högre status än män. Knappast heller om den uttjänta tokklyschan om kvinnlig sexualitet som mindre farligt. Nej, när vi tänker på onanerande kvinnor så föreställer vi oss att det handlar om en avslappnad människa som på ett nästan meditativt ligger och ger sig själv njutning, det är ofattbart långt ifrån bilden av en man med nedhasade byxor, ett huvud fullt med kvinnoförnedrande tankar skrockande framför sin fläckiga datorskärm (antagligen ligger det väl några flottiga pizzakartonger och otvättade strumpor därbakom också).

 

Det visuella (som i att tända på bilder) har dessutom historiskt sett haft en extremt låg status, titta bara på de snart hundraåriga dreven som gått mot film och serier. De som är unga idag torde vara den allra första generationen som inte korvstoppats med uppfattningen om att det som kan tas in med de andra sinnena automatiskt blir finare. Eftersom kvinnor varit villiga att relatera till just det där som känns fysiskt skönt så har män av taktiska skäl anammat att de bör förklara att man har sina önskemål av fysiska njutningsskäl. Alla har vi väl till exempel hört att lockelsen i analsex ligger just där, att det är betydligt trängre och en helt annan upplevelse. Men låt oss vara lite ärliga i analsexdiskussionen för ovanlighetens skull, det ÄR faktiskt BARA en lögn och just därför är den också en så bra illustration. En ändtarm är faktiskt inte överdrivet trång ALLS. Jag har haft analsex med ganska många kvinnor till dags dato och om kvinnan har något som helst intresse av sex och håller slidmuskulaturen någotsånär hjälpligt i trim så förhåller det sig i de flesta fall snarare på direkt motsatt sätt. Sådan där farlig och havererad analsex där man inte själv öppnar ringmuskeln, utan istället forcerar den med våld, ja det kan säkert kännas trångt utav bara helvete. Men om analsex görs på det normala, ofarliga och rimliga sättet så finns det inget speciellt trångt där alls att tala om. Det kan kännas lite fysiskt annorlunda för all del, men det är ingen stor grej och ungefär allt.

 

Fast egentligen ”ljuger” NOG de flesta kvinnor ganska mycket också, fast här rör det sig i så fall snarare om ett smärre självbedrägeri. För det är ofta inte just det där sköna de allt som oftast heller är ute efter. Det verkar mer handla om att kroppen svarar på tilltalande, intellektuella stimuli, bestämmer sig för att göra dig kåt och därefter steg för steg leder dig närmare orgasmen. Att det är skönt är nästan en biverkning. En vän till mig har berättat på sin blogg om alla de gånger hon fått orgasm genom att suga djupt alternativ bli penetrerad i halsen. Med insikten om att halsklitorisar är 100% fiktiva och bara finns att uppbringa i sextiotalsporr så är det ett ganska talande exempel på precis hur mycket av upplevelsen i att något är så skönt att hela kroppen reagerar som helt och hållet faktiskt KAN sitta i huvudet.

 

Kanske kan man också generellt se ungt manligt sex som mer ”avancerat” än kvinnligt dito då (åtminstone tidigare generationers) män levt med och som det beskrevs i andra stycket fått chansen att gå upp i sin personliga sexualitet och odla sina drömmar runt den så oerhört mycket mer. Utan att vilja lägga någon värdering i det så är kanske kännasex helt enkelt lite mer grund, nybörjare och basic? Det skulle kanske rent av kunna vara poängen med sex ett helt liv om det var mer av en en bristvara. Det är kanske grundtillståndet som - nu när det inte är någon sådan - för de allra flesta fungerar ypperligt ett tag, sedan är man sannolik att alltsomoftast KANSKE gå vidare till att tända på sina egna idéer? Förr hävdade man ju ofta att kvinnor blommade ut sexuellt någon gång mellan trettiofem och fyrtio. Att de då blev kåta på ett sätt snarlikt det man förknippade med män och plötsligt gärna ville göra ”snuskiga” saker (vad det nu var). Vem vet, kanske svarar kroppen efter en tid inte heller längre lika lätt på fantasierna längre och då måste man antingen eskalera (och ta fram knivarna?) eller så är det back to basics som blir den logiska konsekvensen? Kanske är skälen till varför vi har sex och precis vad vi uppskattar med det cykliskt för de allra flesta av oss som väljer att fortsätta? Det sista då man ju inte ska blunda för att ganska många ju faktiskt mer eller mindre lägger av med tiden. Med en fast partner MÅSTE det mesta sannolikt också vara hyfsat cykliskt på en hel del plan om man nu inte besitter en långt gången och avundsvärd förmåga till känslokontroll. Eftersom sex i någon mån till slut ändå handlar om upphetsning så behöver de flesta av oss uppbåda ett mått av ny upplevelse och infallsvinkel eller något som förmår att trigga lite spänning.

 

P.S. En vän till mig berättade att hon som ung brukade bli vettlöst kåt och gå ingång på alla cylindrarna bara av tanken att; ”hö hö, här låg hon och knullade” och enklare än så kan det nog inte illustreras (eller bli för den delen).

 

 


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

RSS 2.0